Ultimele știri

ÎPS Petru Mitropolitul Basarabiei a participat la slujba de înmormântare a Regelui Mihai I al României

   Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Mitropolit și Exarh a participat în ziua de sîmbătă, 16 decembrie curent la slujba de înmormântare a Regelui Mihai I al României împreună cu un sobor de arhierei în Catedrala patriarhală, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

    Președintele României, Klaus Iohannis, și alte oficialități de stat au fost prezente la eveniment. Au participat, de asemenea, numeroase personalități din străinătate: Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia.

   Toată Familia Regelui Mihai a participat la funeralii: atât Principesa Margareta, Custodele Coroanei, cât și celelalte principese, Principele Nicolae, dar și rudele Majestății Sale din alte case regale și imperiale.

   La eveniment a participat întreaga Familie Regală a României, oficialități ale Statului Român dar și personalități din străinătate: membri ai mai multor case imperiale sau regale din întreaga lume, cunoscuți și rude ale Majestății Sale defuncte.

   Regele Mihai se înrudește cu Familiile Imperiale și Regale ale Marii Britanii, Rusiei, Germaniei, Danemarcei, Greciei și Portugaliei, cu Familia Mare Ducală de Baden și cu Familia Princiară de Hohenzollern, din care a provenit bunicul său patern.

   La final, Părintele Patriarh s-a rugat pentru odihna sufletului Majestății Sale defuncte și a adresat condoleanțe Familiei Regale și tuturor celor îndurerați.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img