Ultimele știri

PS Antonie: „Smerenia este să ne punem nădejdea, în primul rând, în Dumnezeu”

Duminică, 24 iunie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru milostivirea Bunului Dumnezeu asupra comunităţii de creştini din satul Chetrosu.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a IV-a după Cincizecime şi la activitatea părintelui Ion. Vorbind despre virtutea smereniei, PS Antonie între altele a spus: „Sutaşul din Evanghelia de astăzi, păgân fiind, ne dă nouă tuturor o lecţie de smerenie. Smerenia este să ne punem nădejdea, în primul rând, în Dumnezeu, Cel de la care vine toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit. Evanghelia ne mai arată că Dumnezeu ascultă rugăciunile celor smeriţi şi doar fiind smeriţi câştigăm milostivirea lui Dumnezeu. Din Evanghelia de astăzi, mai desprindem, că doar în stare de smerenie ne putem apropia de Dumnezeu”.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Ion, subliniind jertfa Sfinţiei Sale la înălţarea noului sfânt locaş. PS Antonie a mulţumit şi consilierilor parohiali şi tuturor celor care sprijină activitatea părintelui paroh.

Părintele paroh a mulţumit pentru vizită PS Antonie, invitându-l să mai vină la Chetrosu şi cu alte ocazii.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia a fost fondată în anul 2006, când a fost investită cu personalitate juridică. Tot în acel an a fost sfinţită piatra de temelie a noului locaş de închinăciune de către Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor însoţit de un sobor de clerici. Cu purtarea de grijă a preotului paroh Ion Codreanu şi consiliului parohial biserica a fost ridicată, acoperită şi tencuită.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img