Ultimele știri

PS Antonie a slujit în mijlocul comunităţii din Mogoşeşti, judeţul Iaşi

Joi, 6 decembrie 2018, (zi în care creştini ortodocşi care ţin sărbătorile pe stilul nou l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Mogoşeşti din judeţul Iaşi, cu ocazia sărbătoririi hramului acestei localităţi.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi s-a aflat în mijlocul creştinilor din Mogoşeşti la invitaţia părintelui paroh Dumitru Cristinel Puiu.

În cuvântul său, PS Antonie a reliefat chipul strălucitului ierarh al Bisericii Ortodoxe, Sfântul Nicolae, şi a mulţumit părintelui paroh pentru invitaţie şi Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântare de a sluji şi a se bucura, în zi de hram, cu binecuvântaţii creştini din Mogoşeşti.

Părintele Dumitru Cristinel Puiu i-a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul basarabean să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii, dăruindu-i o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae.

PS Antonie a dăruit părintelui Dumitru Cristinel Puiu o candelă pentru sfânta masă şi l-a rugat să o aprindă şi „să ardă pentru unitatea neamului românesc”.

PS Antonie a asistat la un program artistic prezentat de copii de la şcoala din sat, după care i-a binecuvântat şi a îndeplinit rolul moşului care aduce cadouri copiilor ascultători.

La hramul de la Mogosesti au slujit clerici din Moldova istorică, din Bucovina şi din Basarabia. PS Antonie a fost însoţit de către PC părinte Valeriu Cernei, vicarul Episcopiei de Bălţi.

În drum spre Bălţi, PS Antonie e vizitat Mănăstirea Hadâmbu, unde a avut o întâmpinare plină de căldură sufletească din partea părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă şi a obştii monahale. PS Antonie a slujit, în acest binecuvântat aşezământ monahal, cu binecuvântare Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, în ziua de 1 octombrie 2018.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img