Ultimele știri

PS Antonie a slujit împreună cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la ITOM Iaşi

Duminică, 26 august 2018, Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţ a slujit Slujba Sfintei Liturghii alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Iaşi. La Sfânta Slujbă au fost prezenţi tinerii participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Moldova 2018 (ITOM). La Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Moldova (ITOM) de la Iaşi, care s-a desfăşurat în perioada 24-26 august, au participat 2.000 de tineri veniţi din zona Moldovei, din Basarabia, Bucovina de Nord, Bulgaria şi Ucraina.

Înainte de momentul împărtăşirii cu Trupul şi Sângele Domnului, Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţi, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru că a binecuvântat ca la ITOM 2018 să vină şi tineri din Basarabia: „Pentru noi, cei de peste Prut, sunt vitale, de o mare importanţă, aceste întâlniri pentru că ne cunoaştem mai bine, putem să descoperim că vorbim aceeaşi limbă şi facem parte din acelaşi neam”.

Tema primei întâlniri a Tinerilor Ortodocşi din Moldova a fost „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”. Timp de trei zile, participanții au beneficiat de un program complex cu manifestări culturale (vizitarea orașului, Traseul Iașul în primul război mondial), artistice (concert public de muzică folk și de muzică populară), educative (conferința susținută de Dan Puric, ateliere de lucru în liceele partenere).

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img