Ultimele știri

PS Antonie şi-a serbat patronul spiritual

Miercuri, 30 ianuarie 2019, ziua prăznuirii Sfântului Antonie cel Mare (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi (preot paroh Petru Botezatu). 

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra Episcopiei de Bălţi şi a episcopului eparhiot.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Antonie cel Mare şi la rolul sfinţilor în viaţa creştinilor. PS Antonie a adus mulţumiri Bunului Dumnezeu şi Sfântului Antonie pentru ajutorul primit şi pentru rânduiala sfântă de a aduce slavă şi mulţumire în ziua prăznuirii onomasticii prin oficierea Sfintei Liturghii. PS Antonie a mulţumit preoţilor din cadrul Episcopiei de Bălţi care şi-au asumat cu toată responsabilitatea misiunea de face parte din structura eclesiastică canonică din R. Moldova.

Cu ocazia serbării ocrotitorului spiritual, PS Antonie a primit felicitări din partea ierarhilor şi clericilor din cuprinsul Patriarhiei Române, consilierilor, clericilor şi enoriaşilor din cadrul Mitropoliei Basarabiei, care i-au urat ani mulţi cu sănătate, păstorire îndelungată cu roade mari duhovniceşti.

PS Antonie i-a felicitat pe creştinii care poartă numele de Antonie şi Antonia cu sărbătorirea zilei onomastice.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img