Ultimele știri

PS Antonie: „Sfinţii ne învaţă cum să fim plăcuţi lui Dumnezeu”

Miercuri, 25 aprilie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei (preot paroh Sergiu Aga), cu ocazia sărbătoririi hramului acestui sfânt locaş.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Cuvios Vasile de la Poiana Mărului şi a felicitat comunitatea şi păstorul ei cu ocazia sărbătoririi hramului, îndemnând pe toţi creştinii să se roage sfinţilor ocrotitori, să le cunoască viaţa şi să le urmeze faptele.

Vorbind despre sfinţi, PS Antonie, între altele, a spus: „Sfinţii lui Dumnezeu au fost oameni ca şi noi. Cu aceleaşi slăbiciuni. Dar cu mare dorinţă şi hotărâre de a împlini voia lui Dumnezeu. Ei au urcat pe culmea creşterii duhovniceşti şi au devenit modele şi pentru noi. Sfinţii ne învaţă cum să fim plăcuţi lui Dumnezeu. De la sfinţi învăţăm setea de Dumnezeu. De la ei învăţăm cum să moştenim viaţa veşnică”. „Să ne rugăm sfinţilor. Avându-i pe sfinţi alături, nu suntem singuri”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie şi de aceasta data a făcut referire la activitatea bogată pe care o desfăşoară părinte Sergiu la Orhei, caracterizându-l ca a fi „un misionar harnic în Gradina Domnului”.

După procesiunea tradiţională de hram a fost înălţat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a membrilor familiei sale şi a binefăcătorilor sfântului locaş.

Părintele Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Orhei şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img