Ultimele știri

PS Antonie: „Sfinţii ne învaţă cum să dobândim Împărăţia Cerului”

Luni, 8 octombrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca, raionul Floreşti (preot paroh Serghei Bârlădeanu).

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste familia părintelui Serghei şi pentru sănătatea ctitorilor sfântului locaş din Vărvăreuca.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre viaţa Sfântului Serghie de Radonej şi rolul sfinţilor în viaţa creştinilor. PS Antonie, între altele, a spus: „Oamenii au nevoie de modele în creşterea lor profesională, culturală sau spirituală. În cele ale sfinţeniei pentru creştini modele ne sunt sfinţii. De la ei învăţăm cum să vieţuim ca să plăcem lui Dumnezeu. Sfinţii ne învaţă cum să dobândim Împărăţia Cerului. Fiind oameni ca şi noi sfinţii au înţeles că viaţa trecătoare este dată omului pentru a se pregăti pentru viaţa veşnică. Ei au urmat învăţătura lui Hristos şi s-au făcut părtaşi la fericirea sfinţilor”. „Să cinstim pe sfinţi şi să le urmăm pilda vieţii”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Serghei cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice şi sărbătorirea zilei de naştere şi i-a mulţumit pentru munca jertfelnică depusă la înălţarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş din Vărvăreuca, dorindu-i multă sănătate şi ajutor de la Domnul în activitatea pastorală. Părintele Serghei a primit felicitări şi de la păstoriţii săi, care i-au mulţumit pentru dragoste, sprijin şi ajutor arătat pe parcursul timpului.

Părintele Serghei i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi preoţilor pentru susţinere şi încurajare în misiunea Sfinţiei Sale de preot al Mitropoliei Basarabiei.

PS Antonie a vizitat clădirea cantinei sociale care se află în constricţie, unde părintele Serghei i-a vorbit ierarhului Episcopiei de Bălţi despre mersul lucrărilor.

La Sfânta Slujbă a fost prezent şi PC preot mitrofor Valeriu Cernei, vicarul administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Comunitatea „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca , raionul Floreşti a fost înregistrată în anul 2012. La 28 noiembrie 2013 a fost pusă prima piatra de temelie. La slujba de punere a pietrei de temelie a participat PC preot Ioan Cosoi, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Chişinăului şi PC preot mitrofor Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi. În ziua de 18 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat prima slujbă arhierească în mijlocul comunităţii „Sfântul Serghie de Radonej”. Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a slujit la Vărvăreuca în zilele de hram: 18 iulie 2015, 18 iulie 2016 şi 18 iulie 2017. PS Antonie a mai slujit în mijlocul comunităţii „Sfântul Serghie de Radonej”  în ziua de 18 iulie 2018. 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img