Ultimele știri

PS Antonie: „Sfântul Duh ne ajută să rămânem în adevăr”

Duminică, 4 iunie 2017, de paznicul Cicizecimii, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul „Eroilor Independenţei” cu hramul „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Municipiul Chişinău (preot paroh Veaceslav Iarmenco).

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre întemeierea vizibilă a Bisericii şi la lucrarea Sfântului Duh în viaţa Bisericii. Referindu-se lucrarea Sfântului Duh în Biserică, PS Antonie a spus: „Sfântul Duh sfinţeşte întreaga lucrare în Biserica lui Hristos. Devenim membri ai Bisericii, prin Taina Botezului, prin lucrarea Sfântului Duh. Darurile în Taina Mirungerii ni se dau tot prin Sfântului Duh. În Taina Pocăinţei, ni se iartă păcatele prin lucrarea Sfântului Duh. În Taina Cununiei bărbatul se uneşte cu femeia, tot prin lucrarea Sfântului Duh. Vindecare sufletului şi a trupului ni se dă în Taina Sfântului Maslu tot prin lucrarea Sfântului Duh. Harul sfinţitor al slujitorilor altarului, prin Taina Preoţiei ni se transmite tot prin lucrarea Sfântului Duh. Descoperirea adevărului de credinţă după momente de rătăcire ni se descoperă tot prin lucrarea Sfântului Duh. Cu alte cuvinte, Sfântul Duh ne ajută să rămânem în adevăr, ne scoate din opacitatea neştiinţei. Sfântul Duh ne luminează, ne întăreşte în creşterea noastră spirituală”. „Să înmulţim rugăciunea care aduce în sufletele noastre Duhul Sfânt, aduce pacea, aduce lumina, aduce bucuria”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea jertfelnică a părintelui Veaceslav, pe care l-a caracterizat a fi „un păstor blând cu dragoste de păstoriţii săi”.

Părintele Veaceslav a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare şi l-a invitat pe PS Antonie să mai vină şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Fiecare creştin prezent la sfânta biserică a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Istoric: Paraclisul Eroilor Independenţei se află în Municipiul Chişinău, pe strada Gării 1. Sfântul locaş a luat fiinţă prin strădania reprezentanţilor Asociaţiei Veteranilor Războiului din Moldova – 1992, Municipiul Chişinău. Aici, cu binecuvântarea Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, la sfintele slujbe, se pomenesc sufletele eroilor căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992.

În urma conflictului de pe Nistru din anul 1992 aproape 300 de ostaşi au rămas invalizi. Alţii 286 de ostaşi au căzut cu moarte de erou pe câmpul de luptă.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img