Ultimele știri

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei la Curtea Domnească din Vaslui.

   În data de 21 mai curent, ierarhii Mitropoliei Basarabiei aflați în vizită în România, la inițiativa PS Corneliu Episcopul Hușilor, au vizitat Biserica “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Vaslui(Preot Paroh Constantin Mogos). Aceasta este cea mai veche biserică din județ, cunoscută și ca Biserica Domnească din Vaslui și este o ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare(1457-1504) construită în anul 1490, la Vaslui. Ea a avut rolul de paraclis al Curții Domnești din Vaslui. Avariată de cutremure, a fost reconstruită din temelie în anul 1820.

    Biserica se află situată în centrul orașului. Ea are formă de cruce, cu abside laterale și absida altarului de formă semicirculară. Pictura interioară datează din vremea lui Ștefan cel Mare, în timp ce pictura exterioară pare a fi realizată, după toate probabilitățile, în vremnea lui Petru Rareș.

   Cu aceeași ocazie ÎPS Petru al Basarabiei și PS Antonie de Orhei, însoțiți de PS Corneliu al Hușilor au vizitat și monumentul istoric Beciul Domnesc aflat în interiorul Curții Domnești din Vaslui, de asemenea un valoros monument istoric și arhitectural.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img