Ultimele știri

PS Antonie: „Rugăciunea şi postul ne apără de lucrarea celui rău”

Duminică, 13 august 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Teodor Lupanciuc).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, a familiei sale, asupra comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş de la Ciocana.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a X-a după Rusalii şi la activitatea pastoral-misionară a părintelui Teodor.

Referindu-se la rolul credinţei în viaţa omului, PS Antonie, între altele, a spus: „Credinţa este legătura noastră cu Dumnezeu. Şi această legătură poate fi puternică sau slabă. Legătura cu Dumnezeu o întărim prin rugăciune fierbinte, prin post şi prin fapte bune. Vedem din Evanghelie că dacă credinţa ar fi, măcar, cât un grăunte de muştar am putea să mişcăm şi munţii din loc. Omul are nevoie de credinţă. Credinţa ne dă putere să înfruntăm momentele dificile din viaţa noastră, pentru având credinţă nu suntem singuri, ci cu Dumnezeu”.

PS Antonie a vorbit şi despre lupta omului cu duhurile rele, între altele, subliniind: „Din Evanghelie de astăzi vedem folosul rugăciunii şi postului în lupta noastră cu duhurile rele, care urmăresc pierderea omului. Rugăciunea şi postul ne apără de lucrarea celui rău, ne aduce lumină în suflet şi ne hrăneşte duhovniceşte”.

PS Antonie a vorbit şi despre activitatea pastoral-misionară a părintelui Teodor, menţionând jertfa Sfinţiei Sale la întemeierea unei comunităţi a Mitropoliei Basarabiei şi la amenajarea unui sfânt locaş în Chişinău.

Părintele Teodor a mulţumit pentru vizită arhierească şi l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin, prezent la sfânta slujbă, a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

În aceiaşi zi, PS Antonie a vizitat şi paraclisul comunităţii „Sfântul Proroc Ilie” din Chişinău, unde părintele paroh Vasile Lupanciuc i-a vorbit ierarhului Mitropoliei Basarabiei despre mersul lucrărilor de construcţie a noului sfânt locaş.

Comunitatea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei la data de 16 ianuarie 2013. Spaţiul de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 9, B2, a fost obţinut prin hotărârea Consiliului Municipal Chişinău în data de 27 iunie 2013. Din data de 29 iulie 2013 până în data de 17 octombrie 2013 a fost efectuată reparaţia generală a edificiului. La 19 octombrie 2013, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat sfinţirea mică a paraclisului şi a oficiat prima Sfântă şi Dumnezeiasca Liturghie. La 19 octombrie 2014, la împlinirea a unui an de zile de la deschidere paraclisului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a oficiat a doua oară Sfântă şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul acestei comunităţi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img