Ultimele știri

PS Antonie: „Prin pocăinţă sinceră, putem dobândi Raiul”

În sera zilei de vineri, 6 aprilie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Denia Prohodului Domnului la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni (preot paroh Mihail Tătaru).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la semnificaţia zilelor Săptămânii Mari, oprindu-se la Vinerea Mare şi la cele şapte cuvinte rostite de către Mântuitorului Iisus Hristos pe Cruce.

Referindu-se la cuvintele adresate tâlharului „Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu mine în Rai”, PS Antonie, între altele, a spus: „Pentru că şi-a recunoscut greşeala tâlharul a câştigat Raiul. El nu a judecat pe alţii, ci s-a pocăit. Înţelegem de aici că prin pocăinţă sinceră, putem dobândi Raiul. Mai înţelegem că fiecare se poate pocăi în ultimul moment al vieţii sale şi Dumnezeu îl poate ierta. Mai învăţăm că nu trebuie să ne grăbim cu judecata aproapelui, pentru că judecata este a lui Dumnezeu”.

 „Să ne apropiem de Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos iertaţi şi împăcaţi cu toată lumea ca să putem simţi bucuria Praznicului Slăvitei Învieri”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Mihail i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să vină la Ialoveni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img