Ultimele știri

PS Antonie: „Prin iubirea aproapelui arătăm că-L iubim pe Dumnezeu”

Duminică, 17 septembrie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” din satul Vadul Leca, raionul Teleneşti (preot paroh Mihail Golban).

După Sfânta Liturghie a oficiat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui Mihail, a familiei sale şi a ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş.

În cuvântul său, ierarhul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evanghelia din Duminica a XV-a după Rusalii şi la activitatea părintelui Mihail. Vorbind despre porunca iubirii aproapelui, PS Antonie, între altele, a spus: „Mântuitorul ne îndeamnă să-l iubim pe aproapele ca pe noi înşine. Şi ne mai spune Mântuitorul că iubirea aproapelui este asemenea iubirii lui Dumnezeu. Acelaşi sentiment, iubirea, suntem îndemnaţi să-l arătăm şi faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. De ce? Dumnezeu este dragoste. Şi doar această stare ne apropie de Dumnezeu şi de semeni. Dragostea ne legă de semeni şi de Dumnezeu. Prin iubirea aproapelui arătăm că-L iubim pe Dumnezeu. Nu putem să spunem că-l iubim pe Dumnezeu pe care nu-L vedem, dacă nu-l iubim pe semenul nostru pe care îl vedem”. „Să-L iubim pe Dumnezeu şi pe semeni, dacă dorim să moştenim viaţa veşnică”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a adus mulţumiri părintelui Mihail pentru slujirea sa jertfelnică a comunităţii de creştini ortodocşi din satul Vadul Leca, în mijlocul căreia părintele se osteneşte de douăzeci şi şapte de ani, şi i-a dăruit o carte cu conţinut teologic pentru biblioteca parohială.

Părintele Mihail, la rândul său, i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin, prezent la slujbă, a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos şi a Maicii Domnului.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img