Ultimele știri

PS Antonie: „Postul Mare este o perioadă de înnoire duhovnicească şi de împăcare cu Dumnezeu”

În seara zilei de miercuri, 21 februarie 2018, cea dea treia zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la biserica „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din satul Hârbovăţul Nou, raionul Anenii Noi (preot paroh Victor Bejan), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la Perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă pocăinţă şi de împăcare cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „Perioada Postului Mare este un timp când suntem îndemnaţi la mai multă pocăinţă. Suntem îndemnaţi să ne cercetăm cu mare atenţie starea hainei sufletului nostru. Şi atunci când constatăm că ea nu mai este aşa cum am primit-o la botez, strălucitoare ca zăpada, atunci să mergem la părintele duhovnic şi să o curăţim în taina Sfintei Spovedanii. Postul Mare este o perioadă de înnoire duhovnicească şi de împăcare cu Dumnezeu. Ne înnoim duhovniceşte prin mai multă rugăciune, prin post, prin Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie”.

„Sfinţii Părinţi, luminaţi de Duhul Sfânt, au aşezat perioada Postului Mare pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru Slăvitului Praznic al Învierii. Să folosim acest timp pentru a ne curăţa haina sufletului de zgura urmele păcatului şi să ne împăcam cu Dumnezeu, pentru a simţi bucuria Sfintelor Paşti”, a mai spus PS Antonie.

Părintele Victor a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească la începutul Postului Mare, menţionând că este pentru prima dată când la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la Hârbovăţul Nou, este prezent un arhiereu. Părintele Victor l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img