Ultimele știri

PS Antonie: „Neputinţa de a ne bucura de reuşitele aproapelui ne îndepărtează de Dumnezeu”

Duminică, 1 iulie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a V-a după Cincizecime şi la activitatea părintelui paroh.

Vorbind despre neputinţa unora de a se bucura de succesele altora, PS Antonie între altele a spus: „După ce locuitorii Gadarei nu au fost în stare să se bucure de faptul că cei doi demonizaţi, care le-au provocat tulburare timp îndelungat în cele din urmă au fost, în mod minunat, vindecaţi, de Mântuitorul, ei îl alungă şi pe Mântuitorul din ţinutul lor. Pentru ei pierderea materială era mai importantă decât vindecarea semenilor şi liniştea cetăţii. Este drama acestor oameni şi a celor care au comportament asemănător. Neputinţa de a ne bucura de reuşitele aproapelui ne îndepărtează de Dumnezeu. Locuitorii din Gadara mai întâi au arătat insensibilitate faţă de semeni, apoi L-au acceptat nici pe Mântuitorul. Înstrăinarea de semeni aduce şi înstrăinarea de Dumnezeu şi invers înstrăinarea de Dumnezeu aduce şi înstrăinarea de semeni”. „Să nu fim egoişti şi să arătăm deschidere şi compasiune aproapelui nostru, mai ales când trece prin necaz. Făcând un bine semenului nostru, în realitate ne facem bine nouă înşine, pentru că primul beneficiar al faptei bune săvârşite de noi, suntem chiar noi”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea misionar-pastorală a părintelui Sorin, menţionând că multe activităţi pastorale, culturale, sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei sunt iniţiate şi coordonate de harnicul părinte de la Soroca.

Părintele Sorin i-a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească acordată comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l pe păstorul Eparhiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor de la Soroca şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img