Ultimele știri

ÎPS Petru: “Colindătorii de azi sunt asemeni păstorilor și magilor de altădată”

De praznicul Nașterii Domnului(stil vechi), în data de 7 ianuarie Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Sf. Ierarh Nicolae din loc. Rezeni, raionul Ialoveni(paroh PC Prot. Mitrof. Ion Cotorobai).

La finalul Serviciului Divin, după citirea Cuvântului Pastoral al ÎPS Petru, ÎnaltPreasfinția Sa i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia Marelui Praznic al Nașterii Domnului.

La final un grup de colindători au adus în fața celor prezenți un buchet de frumoase colinde. Vladica Petru le-a mulțumit pentru frumoasa cântare, menționând că cei care colindă astăzi “sunt asemenea păstorilor și magilor de altădată, care după ce au aflat de Nașterea Pruncului Sfânt, au slăvit pe Domnul și au mărturisit și altora, cu excepția Lui Irod care nu era vrednic de o asemenea veste. Astăzi și noi vestim tuturor ce voiesc a-l primi în casele lor pe Fiul – Cel Unul Născut” și i-a încurajat să continuie această tradiție și să o răspândească și urmașilor lor, pentru a păstra vie această tradiție frumoasă.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img