Ultimele știri

PS Antonie: „Naşterea de prunci este binecuvântare pentru familie”

Sâmbătă, 25 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la Marşului pentru Viaţă, care s-a desfăşurat pe traseul – Statuia domnitorului Vasile Lupu din centrul Orheiului – maternitatea – biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”.

Marşul a debutat cu un concurs de desene ale copiilor la tematica marşului. Juriul, din care a făcut parte şi PS Antonie, a decernat trei premii: I, II, III şi premiul special. Premiile au fost înmânate de ierarhul Mitropoliei Basarabiei.

Marşului pentru Viaţă la Orhei a fost organizat de către PC preot Sergiu Aga, paroh al bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, protopop de Orhei şi consilier mitropolitan.

La marş au participat preoţii Mitropoliei Basarabiei din Orhei, Peresecina, Jeloboc, Ratuş, Chişinău şi Soroca, împreună cu membrii comunităţilor pe care le păstoresc şi elevii de la liceele din Orhei

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la consecinţele grave ale avortului, asupra sănătăţii mamei şi a familiei, evidenţiind, între altele, că „avortul este un omor a unei fiinţe care nu se poate apăra”. PS Antonie a spus: „Dumnezeu a făcut pântecele mamei pentru a da viaţă şi nu pentru ca acest spaţiu să se transforme în locul de omor a propriului copil. Urmările avortului sunt grave. Femeia care a făcut avort rămâne marcată pe toată perioada vieţii. Stresul suportat în timpul intervenţiei, poate duce la depresie, iar în unele cazuri, mai grave, şi la sinucidere. Avortul este un omor a unui copil nenăscut lipsit de apărare. Familia unde s-a făcut un avort, rămâne stigmatizată pentru toată viaţa. Naşterea de prunci este binecuvântare pentru familie. Avortul, însă, îndepărtează binecuvântarea lui Dumnezeu. Avortul este o crimă, care are repercusiuni asupra mamei, familiei şi asupra societăţii”. „Viaţa este darul lui Dumnezeu. Să ne opunem avortului şi să încurajăm şi să susţinem viaţa”, a îndemnat PS Antonie.

La maternitatea din Orhei, clericii Mitropoliei Basarabiei împreună cu toţi participanţii la marş, s-au rugat pentru ca mămicile să aibă naştere uşoară şi să aducă pe lume prunci sănătoşi.

PS Antonie împreună cu PC preot Sergiu Aga şi PC preot Iurie Onofrei le-au transmis celor treizeci de mămici din maternitate câte o floare, cărţi de rugăciune şi câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului

După maternitate, participanţii la marş s-au îndreptat spre biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei (preot paroh Sergiu Aga), unde clericii şi credincioşii s-au rugat pentru iertarea păcatelor a celor care au săvârşit crima avortului.

Un program artistic a prezentat copii de la liceele din Orhei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img