Ultimele știri

PS Antonie: „Maica Domnului este iubită de creştini, pentru că Ea pe nimeni nu lasă fără ajutor”

Vineri, 21 septembrie 2018, ziua prăznuirii Naşterii Maicii Domnului (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi la activitatea părintelui Sorin.

Între altele, PS Antonie a spus: „Maica Domnului este iubită de creştini, pentru că Ea pe nimeni nu lasă fără ajutor dacă este rugată cu credinţă sinceră. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră la Fiul Său şi Mântuitorul nostru. Ea se roagă pentru noi, la Tronul Ceresc. Mântuitorul a ascultat-o la Nunta din Cana Galileii, când a transformat apa în vin, şi o ascultă şi astăzi pe Maica Sa”. „Să păstrăm credinţa dreaptă şi să o cinstim pe Maica Domnului, să cinstim sfinţii lui Dumnezeu şi sfintele moaşte, să cinstim sfintele icoane pentru a ne putea împărtăşi de lumina sfântă şi a ne face părtaşi la fericirea sfinţilor”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit părintelui Sorin pentru activitatea sa misionară, menţionând că datorită jertfei şi dragostei sale pentru credinţa strămoşilor şi adevărul istoric a reuşit să formeze mai multe comunităţi creştine în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Părintele Sorin i-a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească acordată comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l pe păstorul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor din Soroca şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img