Ultimele știri

PS Antonie: „Cel mai mare dar pe care îl avem de la Dumnezeu este viaţa”

Duminică, 16 septembrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din satul Donduseni, (preot paroh Marin Botezatu).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XVI-a după Rusalii şi la activitatea misionar-pastorală a părintelui Marin.

Vorbind despre darurile lui Dumnezeu date omului, PS Antonie, între altele, a spus: „Tot ce avem în viaţa noastră sunt darurile lui Dumnezeu. Darurile sunt împărţite, ne spune Evanghelia de astăzi, după puterea fiecăruia. Unii au mai multe, alţii mai puţine. Aceasta este rânduiala lui Dumnezeu. El ştie de ce a împărţit darurile în felul acesta. Dar cel mai mare dar pe care îl avem de la Dumnezeu este viaţa. Pentru acest dar trebuie să mulţumim în fiecare clipă a vieţii noastre. Existăm pentru că ne iubeşte Dumnezeu. Şi noi suntem chemaţi să arătăm dragoste faţă de semenii noştri. Dacă nu arătăm dragoste faţă de aproapele, cădem din dragostea lui Dumnezeu”.  

PS Antonie a mulţumit părintelui Marin pentru activitatea sa pastorală-misionar, de ani de zile, dorindu-i multă sănătate şi putere pentru a înmulţi roadele duhovniceşti în Grădina Domnului, dăruindu-i o carte cu conţinut teologic pentru biblioteca parohială.

Părintele Marin a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească, menţionând că este prima slujbă a Preasfinţitului Antonie în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l să mai vină în satul Donduşeni şi cu alte ocazii. 

În drum spre Bălţi, PS Antonie a vizitat biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni, unde părintele paroh Roman Botezatu, i-a vorbit ierarhului Episcopiei de Bălţi despre mersul pregătirilor pentru sfinţirea bisericii, care va avea loc în data de 23 septembrie.

În aceiaşi zi, PS Antonie a vizitat şi parohia „Adormirea Maicii Domnului” din sat. Gârbova, rn. Donduşeni, unde părintele paroh Alexandru Bologa i-a vorbit Preasfinţiei Sale despre viaţa religioasă din comunităţii pe care o păstoreşte, lucrările de amenajare a teritoriului bisericii, nevoia de reparaţie a sfântului locaş şi greutăţile întâlnite în misiunea de păstor de suflete.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img