Ultimele știri

PS Antonie: „Maica Domnului ajută dacă este rugată cu credinţă puternică”

Marţi, 8 ianuarie 2019, a doua zi de Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când se sărbătoreşte Soborul Maicii (conform calendarului neîndreptat), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu).

La Sfânta Liturghie au slujit clerici de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele profesor Mihail Milea, de la Buzău, a rostit un cuvânt de învăţătură.

Referindu-sa la cinstirea Maicii Domnului PS Antonie, între altele, a menţionat: „Maica Domnului este maica noastră a tuturor. Şi tinerii şi bătrânii, şi femeile şi bărbaţii, şi monahii şi simplii creştini sau clericii toţi o au ocrotitoare pe Maica Domnului. Şi Maica Domnului ajută dacă este rugată cu credinţă puternică”. „Să ne străduim să nu slăbească rugăciunea faţă de Fecioara Maria”, i-a îndemnat pe cei prezenţi PS Antonie.

PS Antonie a fost colindat de tineri şi copii care fregventează parohia„Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni. Fiecărui copil a primit din partea PS Antonie cadouri în formă de jucării şi dulciuri.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Roman pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată în parohia pe care o păstoreşte şi pentru implicarea în activitatea Episcopiei de Bălţi, unde părintele este responsabil de Sectorul cultural, misiune şi tineret, menţionând contribuţia părintelui Roman în organizarea, în data de 4 ianuarie, a Concertului de Colinde la Bălţi.

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, la început de nou an civil şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img