Ultimele știri

PS Antonie, Episcop de Bălţi, a primit cete de colindători

Sărbătoarea Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos a adus mai multe cete de colindători la reşedinţa episcopală din Bălţi a Preasfinţitului Antonie, Episcop de Bălţi.

Preoţii şi credincioşi au venit la centrul episcopal pentru a-l colinda pe ierarhul lor şi a se bucura împreună de marele praznic al creştinătăţii – Sfânta zi a Naşterii Domnului, de binecuvântarea pe care Dumnezeu o dă lumii prin naşterea Fiului Său din Fecioara Maria.

PS Antonie a fost colindat de Corul „Orantis” din Soroca (dirijor – Veronica Chiţan, maestru de concert – Anatol Tacu), Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, corul bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din Rediu Mare, rn. Donduşeni şi de către preoţi şi grupuri de creştini din alte parohii ale Mitropoliei Basarabiei.

Clerici şi credincioşi au cântat împreună şi au trăit împreună frumuseţea colindelor strămoşeşti.

Referindu-se la imnele frumoase cântate în perioada premergătoare Praznicului Naşterii Domnului, PS Antonie, între altele, a spus: „Colindele sunt cântări compuse de strămoşii noştri, care inspiraţi de Duhul Sfânt, au aşezat în simple cuvinte mari adevăruri de credinţă. Colindele ne transmit bucurie venirii Pruncului Iisus pe pământ şi ne îndeamnă să ne bucurăm şi noi de această binecuvântare a lui Dumnezeu. Colindele ne îndeamnă la bunătate, de aceea se spune într-un colind: „Acum te las, fii sănătos, şi vesel de Crăciun, dar nu uita, când eşti voios. creştine, sa fii bun!”. Crăciunul însemnă să ne amintim de cei de lângă noi, care au nevoie de ajutorul nostru: de bătrânii singuratici, de orfani, de familiile care sunt la limita sărăciei şi cu părere de rău aceste familii sunt destule. Colindele ne îndeamnă la solidaritate. Colindele ne luminează, ne înalţă şi ne bucură sufletele”.

PS Antonie a împărţit colindătorilor colaci, crăciunei, dulciuri, mere, nuci, iconiţe, cărţi cu conţinut duhovnicesc, iar celor mai mici le-a dăruit jucării.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img