Ultimele știri

PS Antonie: „În Taina Sfântului Maslu ne vindecăm de boli şi ni se iartă păcatele”

În seara zilei de miercuri, 28 februarie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi, Slujba Tainei Sfântului Maslu la biserica „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din satul Hârbovăţul Nou, raionul Anenii Noi (preot paroh Victor Bejan). 

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre Taina Sfântului Maslu şi efectele ei pentru viaţa duhovnicească a creştinului. PS Antonie, între altele, a spus: „Cine are nevoie de această taină? Toţi avem. Pentru că în Taina Sfântului Maslu ne vindecăm de boli şi ni se iartă păcatele. De bolile sufleteşti şi trupeşti. Partea văzută a acestei Taine este ungerea cu untdelemn sfinţit, iar partea nevăzută este lucrarea tainică a harului Duhului Sfânt care vindecă şi iartă. Cel mai potrivit moment pentru a primi Taina Sfântului Maslu este perioada postului, când ne rugăm mai mult, postim şi ne mărturisim păcatele”. „Părintele Victor, ştiind acest adevăr, v-a invitat astăzi ca să puteţi beneficia, în perioada Slăvitului Post al Sfintelor Paşti, şi de ajutorul acestei Taine a Bisericii, multajutătoare celor care cred cu tărie în Dumnezeu”, a mai spus PS Antonie.

Părintele Victor a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru rugăciune şi binecuvântare arhierească, aducând mulţumiri şi PC părinte Mitrofor Ioan Pancu, protopop de Căuşeni şi preoţilor care au venit la Hârbovăţul Nou pentru a se ruga pentru sănătatea sufletească şi trupească a creştinilor păstoriţi de părintele Victor. Părintele Victor l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii din Hârbovăţul Nou şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img