Ultimele știri

PS Antonie: „Fiecare neam este menţinut în istorie prin rugăciunile sfinţilor săi”

Duminică, 18 iunie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, Preasfinţitul Antonie s-a referit la cinstirea sfinţilor în Biserica Ortodoxă şi la sfinţii fiecărui neam. Între altele, PS Antonie a spus: „ Sfinţii sunt creştinii care au făcut voia lui Dumnezeu şi au adunat lumină sfântă în sufletele lor, luptând cu ispitele. Sunt sfinţi cunoscuţi, pe care îi avem scrişi în calendar, dar sunt sfinţi necunoscuţi, pe care doar Dumnezeu îi ştie. Fiecare neam care a primit Evanghelia lui Hristos a dat roade şi continuă să dea prin persoane bineplăcute lui Dumnezeu care s-au învrednicit de fericirea veşnică. Şi fiecare neam este menţinut în istorie prin rugăciunile sfinţilor săi”. „Este o datorie pentru noi toţi să ştim din ce neam ne tragem şi care sunt sfinţii noştri, pentru ai cinsti cum se cuvine împreună cu ceilalţi sfinţi ai altor popoare”, a mai spus PS Antonie.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat un Te-Deum pentru sănătatea medicilor prezenţi la sfânta slujbă, dar şi pentru toţi medicii din R. Moldova, care în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, sărbătoresc ziua profesională.

PS Antonie i-a felicitat pe toţi medicii cu ocazia sărbătoririi zilei profesionale, dorindu-le sănătate, pace, bucurii, ajutor de la Domnul şi recunoştinţă de la pacienţi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img