Ultimele știri

PS Antonie: „Femeile creştine au ţinut aprinsă candela credinţei în timp de prigoană ateistă”

Duminică, 22 aprilie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la rolul Femeilor Mironosiţe şi a femeii, în general, la păstrarea credinţei creştine în popor. PS Antonie, între altele, a spus: „Astăzi cinstim femeia creştină. Astăzi îi mulţumim femeii creştine pentru jertfă, pentru curaj, pentru dragostea arătată faţă de Dumnezeu, faţă de Biserica lui Hristos. Dacă în perioada sovietică s-a păstrat credinţa este datorită femeilor creştine – a mamelor, a bunicilor şi a surorilor noastre. Ele, femeile creştine, n-au permis să dispară credinţa din popor. Ele, femeile creştine, au ţinut aprinsă candela credinţei în timp de prigoană ateistă. Ele, femeile creştine, au îndemnat pe copii şi nepoţi să se roage, să meargă la biserică, să postească, să se cunune şi să nu lase pruncii nebotezaţi”. „Să păstrăm credinţa noastră creştină, asemenea mamelor şi bunicilor noastre, şi să o transmitem tinerei generaţii”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie, la fel ca şi în ceilalţi ani de ziua Femeilor Mironosiţe, a dăruit fiecărei doamne câte o floare, menţinând că aceste flori sunt de fapt un omagiu adus mamei Preasfinţiei Sale, Teodora, care este trecută la cele veşnice şi de la care a învăţat credinţa ortodoxă şi dragostea pentru Dumnezeu. PS Antonie a oferit fiecărei femei şi câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Antonie a sfinţit un rând de veşminte arhiereşti şi o mitră, dar oferit ierarhului Mitropoliei Basarabiei de către un grup de credincioşi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img