Ultimele știri

PS Antonie: „Dumnezeu ne dăruieşte în măsura în care noi dăruim”

Duminică, 22 iulie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a VIII-a după Ruralii şi la activitatea părintelui paroh.

Vorbind despre virtutea de a fi darnic, PS Antonie între altele a spus: „Vedem din Evanghelia de astăzi ce înseamnă să dăruim. În momentul când ucenicii au început să împartă puţinele bucate pe care le aveau, pâinea şi peştii au început să se înmulţească. La dărnicia omului, Dumnezeu a adăugat dărnicia Sa. Dumnezeu răspunde dărnicie noastre. Iniţiativă de a înmulţi darurile îi aparţine omului. De el depinde dacă Dumnezeu îşi revarsă darurile asupra sa sau nu. Mai mult chiar, Dumnezeu ne dăruieşte în măsura în care noi dăruim”. „Deci, dacă dorim ca Bunul Dumnezeu să-şi reverse darurile asupra noastră şi asupra semenilor noştri să ne străduim să luptăm cu patima zgârceniei. Zgârcenia opreşte darul lui Dumnezeu către noi şi către semeni”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat, şi de data aceasta, activitatea misionar-pastorală a părintelui paroh, menţionând că în Soroca s-au format comunităţi ale Mitropoliei Basarabiei şi s-au înălţat lăcaşe de închinare, graţie iniţiativei şi străduinţei părintelui Sorin.

Părintele Sorin i-a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească acordată comunităţii pe care o păstoreşte, invitându-l pe ierarhul Eparhiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor de la Soroca şi cu alte ocazii.

Părintele Sorin i-a înmânat ierarhului Episcopiei de Bălţi un coş cu flori, vorbindu-le celor prezenţi despre importanţa numirii de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române un ierarh în scaunul istoric şi canonic de la Bălţi, dorindu-i Preasfinţiei Sale păstorire îndelungată cu roade mari duhovniceşti. De asemenea, părintele Sorin i-a dăruit părintelui diacon Mihai Anton un tricolor, menţionând că Dumnezeu a rânduit ca el să slujească în Basarabia, alături de ierarhul de la Bălţi, care este o mare binecuvântare, dorindu-i slujire uşoară şi rodnică alături de fraţii săi din Basarabia.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img