Ultimele știri

PS Antonie: „Doar făcând binele arătăm că suntem adevăraţi creştini”

Duminică, 13 noiembrie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din curtea Liceului „Prometeu” din Chişinău (paroh PC preot Ioan Cosoi).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a XXV-a după Rusalii (comunitatea de creştini de la Liceul „Prometeu” respectă sărbătorile conform calendarului îndreptat). Între altele, PS Antonie a spus: „Evanghelia ne arată care este aproapele nostru. Vedem că orice om care are nevoie de ajutor este aproapele nostru şi suntem îndemnaţi să-l ajutăm necondiţionat. Doar făcând binele arătăm că suntem adevăraţi creştini. Mântuitorul rostind cuvintele: „Mergi şi fă şi tu asemenea” ni se adresează şi nouă. Şi noi suntem îndemnaţi să devenim samarineni milostivi”. „De aproapele nostru depinde mântuirea noastră. Este atâta suferinţă. Să fim alături de cei în necazuri şi nevoi, pentru că aşa ne vrea Dumnezeu – buni, milostivi şi iubitori de semeni”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit dlui director Aurelian Silvestru, prezent şi el la slujbă, pentru faptul că promovează credinţa creştină prin includerea orei de religie în programul de studiu de la Prometeu, subliniind că acest exemplu ar fi bine să fie urmat şi de alţi directori de instituţii de învăţământ şcolar.

Fiecare creştin a primit din parte PS Antonie câte o iconiţă şi a gustat apă de la râul Iordan, de la fântâna Maicii Domnului din Nazaret şi de la Fântâna lui Iacov (Fântâna samarinencei), adusă din Ţara Sfântă de către părintele diacon Marin Osoianu.

PC preot Ioan Cosoi a mulţumit pentru slujba arhierească şi l-a invitat pe PS Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii de la Liceul Prometeu.

Piatra de temelie a bisericii din curtea Liceului „Prometeu” a fost pusă de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în anul 2000, iar la 15 noiembrie 2003 a avut loc slujba de sfinţire, oficiată tot de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img