Ultimele știri

PS Antonie: „Doar dragostea este în stare de jertfă”

Miercuri, 4 martie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului împreună cu PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău, a vizitat Centrul de servicii pentru copii cu dizabilităţi multiple şi severe „Pasărea Albastră” din oraşul Hânceşti(director Nina Cotovanu). Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar beneficiarilor Centrului mere proaspete(în jur de 90 de kilograme) şi produse alimentare – orez, hrişcă şi macaroane (în jur de 60 de kilograme). Dna director Nina Cotovanu le-a vorbit oaspeţilor despre specificul Centrului, numărul de beneficiari şi sponsorii instituţiei pe care o conduce.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au făcut cunoştinţă cu beneficiarii, iau binecuvântat şi au apreciat mult jertfa personalului Centrului.

Adresându-se colaboratorilor Centrului, PS Antonie, între altele, a spus: „Frăţiile voastre, faceţi o mare lucrare. Îngrijiţi aceşti copii care au nevoie de o atenţie aparte. Înţelegem că nu vă este uşor. Doar dragostea este în stare de jertfă. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru jertfa d-voastră”.   

Centrul de servicii pentru copii cu dizabilităţi multiple şi severe „Pasărea Albastră” din oraşul Hânceşti găzduieşte zilnic 28 de beneficiarii.

În aceiaşi zi PS Antonie de Orhei împreună cu PC părinte Gheorghe Ioniţă a vizitat şi Azilul pentru persoane vârstnice şi celor cu dizabilităţi din satul Sărata Galbenă, rn. Hânceşti (director Ion Pavliuc). Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar beneficiarilor Azilului mere proaspete (în jur de 150 de kg) orez, hrişcă şi macaroane (în jur de 120 de kg) şi conserve.

Asistenta medicală Tamara Cociu le-a vorbit oaspeţilor despre numărul de beneficiari şi de greutăţile cu care se confruntă instituţia.

PS Antonie a dorit să viziteze câteva odăi pentru a aduce mângâiere beneficiari. PS Antonie a apreciat curăţenia şi jertfa personalului Azilului, dorindu-le tuturor multă sănătate şi le-a urat sărbători fericite.

Azilul pentru persoane vârstnice şi celor cu dizabilităţi din satul Sărata Galbenă, rn. Hânceşti găzduieşte 67 de beneficiari.

Merele au fost donate de un bun creştin din satul Ocolina, rn. Soroca, pe nume Vasile Eftodi, iar produsele alimentare au fost colectate în cadrul campaniei Masa Bucuriei, organizată de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img