Ultimele știri

PS Antonie: „De la Sfântul Voievod învăţăm cum să ne iubim neamul şi cum să ne apărăm credinţa”

În după amiaza zilei de duminică, 1 iulie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a binecuvântat spectacolul dedicat Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, organizat de Consiliul Unirii din Soroca (preşedinte Olga Gherghelegiu) în incinta Cetăţii Sorocii.

Spectacolul a cuprins poezii şi cântece patriotice dedicate Marelui Domnitor. Dl Mihail Zeamă, profesor de istorie la Colegiul de Arte ,,N. Botgros” din Soroca a adus un omagiu Sfântului Ştefan, evocând pagini din viaţa Marelui Voievod. Dna profesoară Olga Gherghelejiu a venit cu 10 curiozităţi despre Ştefan cel Mare şi Sfânt, adunate de soroceanul Demir Dragnev.

Un recital de cântece a prezentat şi Formaţia „Haiducii” din satul Costeşti, Ialoveni.

În cuvântul său, PS Antonie a evidenţiat virtuţile creştine pentru care Voievodul Ştefan cel Mare a fost trecut în ceata sfinţilor. PS Antonie, între altele, a specificat: „Troparul Sfântului ne arată virtuţile pentru care Voievodul a fost trecut în ceata sfinţilor. El a rămas în memoria colectivă ca mare apărător al credinţei ortodoxe, al integrităţii pământurilor pe care au vieţuit strămoşii şi mare ctitor de locaşuri sfinte. De la Sfântul Voievod învăţăm cum să ne iubim neamul şi cum să ne apărăm credinţa. Sfântul Ştefan este un model de apărare a neamului şi a credinţei ortodoxe”.

„Acest spectacol a constituit o activitate cultural-patriotică, o lecţie de istorie şi un moment de rugăciune. Avem nevoie de asemenea manifestaţii pentru a creşte spiritual şi a înţelege cine suntem şi din ce neam ne tragem”, a mai spus PS Antonie.

La spectacol a fost prezenţi preoţii şi enoriaşi ai Mitropoliei Basarabiei.   

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img