Ultimele știri

PS Antonie: „De la Sfântul Apostol Andrei învăţăm statornicia în credinţă şi curajul de a propovădui Evanghelia”

Joi, 13 decembrie 2018, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă calendarul pe stil vechi, au cinstit pe Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca (preot paroh Sorin Gheorge Huluţă).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la rolul Sfinţilor Apostoli în răspândirea creştinismului, la viaţa Sfântului Apostol Andrei şi la misiunea de propovăduire a Evangheliei în lume.

Vorbind despre calităţile Sfântului Apostol Andrei, PS Antonie, între altele, a spus: „De la Sfântul Apostol Andrei învăţăm statornicia în credinţă şi curajul de a propovădui Evanghelia. Statornicia în credinţa că Mântuitorul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu venit pe pământ ca pe om să-l ridice la cer, i-a dat putere să înfrunte toate greutăţile întâlnite în misiunea de apostol. Aceiaşi credinţă dă putere şi misionarilor de astăzi. Credinţa puternică în Dumnezeu face lucrarea de propovăduire mai uşoară şi propovăduitorul simte că în lucrarea sa el nu este singur, ci cu Cel pe care îl propovăduieşte, cu Dumnezeu. Credinţa îl ajută pe propovăduitor să-şi facă misiunea în mod jertfelnic”. „Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea şi nouă credinţa apostolilor, să putem prin viaţa şi faptele noastre să ducem lumina Evangheliei către inimile oamenilor”, a mai spus PS Antonie.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a mers la Biblioteca „Basarabia” din Soroca, care este filiala Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu” din oraşul Buzău, România, unde a oficiat slujba de sfinţire a acestei instituţii culturale.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img