Ultimele știri

PS Antonie: „Curajul şi sacrificiul sunt caracteristicile creştinului adevărat”

În după amiaza zilei de luni, 9 octombrie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a binecuvântat, la invitaţia primarului Nicolae Buzu, deschiderea noului Oficiu de Salvatori şi Pompieri din satul Peresecina, raionul Orhei.

PS Antonie i-a felicitat pe locuitorii satului Peresecina cu ocazia sărbătoririi hramului satului, spunându-le că, în ziua de hram, s-a rugat în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din sat pentru pacea, liniştea şi sănătatea tuturor. PS Antonie a adresat un cuvânt de felicitate şi pompierilor cu ocazia inaugurării unui nou oficiu şi le-a dorit să fie sănătoşi, să fie solicitaţi cât mai rar, iar tehnica să stea cât mai mult în garaj şi să o îngrijească doar pentru a fi în stare bună.

Între altele, PS Antonie a spus: „Dumneavoastră sunteţi eroi. Nu oricine intră în foc pentru a salva bunuri şi oameni. Dumneavoastră faceţi acest lucru. Şi ştim că aţi salvat vieţi omeneşti. De fiecare dată când sunteţi solicitaţi daţi dovadă de curaj şi sacrificiu. Dar curajul şi sacrificiul sunt caracteristicile creştinului adevărat. Frăţiile voastre aţi acceptat această muncă doar pentru că aţi simţit că sunteţi în stare de sacrificiu. Este cel mai frumos lucru în faţa lui Dumnezeu – să te jertfeşti pentru aproapele tău. Şi frăţiile voastre acesta faceţi”. „Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa şi să vă întoarceţi acasă de fiecare dată de la serviciul dumneavoastră”, le-a urat PS Antonie pompierilor.

Din numele comunităţii „Sfântul Ierarh Nicolae” din sat (preot paroh Sergiu Matei), PS Antonie le-a dăruit Oficiului de Salvatori şi Pompieri o icoană cu chipul Maicii Domnului pentru a feri satul Peresecina „de foc, de sabie şi de venirea altor neamuri asupra lor”. Icoana a primit-o dna viceprimar Valentina Buzu, care a mulţumit pentru darul frumos în zi de hram.

PS Antonie a fost însoţit de către PC părinte protoiereu Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău şi PC preot Sergiu Matei, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img