Ultimele știri

PS Antonie: „Cât îi cinstim pe bătrâni, atâta valoare avem noi, ca oameni”

Vineri, 24 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu câţiva preoţii din Protopopiatul Călăraşi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, slujba Tainei Sfântului Maslu şi a împărtăşit cu Sfintele Taine beneficiarii de la Azilul pentru persoane vârstnice şi persoane cu dezabilităţi din Călăraşi. Alături de ierarhul Mitropoliei Basarabiei au conslujit PC preot Valeriu Enachi, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, raionul Calaraşi şi protopop de Călaraşi, PC preot Dumitru Rusu, paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Călăraşi şi PC preot Andrei Cojocaru, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călăraşi.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar bătrânilor de la Azil citrice, mere proaspete, produse igienice şi 90 de kilograme de zahăr, orez şi macaroane. Zahărul, orezul şi macaroanele au fost colectate în cadrul campaniei de Paşti Masa Bucuriei, desfăşurată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său, PS Antonie a apreciat munca plină de dăruire a lucrătorilor de la Azilul din Călăraşi, menţionând jertfa, răbdarea şi dragostea lor „pentru bătrânii, care au nevoie atât de mult de ajutorul semenilor”. PS Antonie, între altele, a mai spus: „Bătrânii reprezintă comorile noastre fără de preţ. De felul cum îi tratăm, arătăm ce suntem noi în realitate, arătăm cât putem noi mulţumi binefăcătorilor noştri, arătăm care ne este recunoştinţa faţă de cei care au făurit bunurile pe care noi le utilizăm în prezent. Cât îi cinstim pe bătrâni, atâta valoare avem noi, ca oameni. Bătrânii reprezintă temelia prezentului nostru şi ne ajută să înţelegem viitorul. Nu putem să neglijăm experienţa lor, cunoştinţele lor. Este o mare greşeală, o rătăcire regretabilă, acolo unde se întâmplă aşa. Arătându-le respect bătrânilor noştri suntem mai puternici. Cine nu-şi uită bătrânii, îi cinsteşte, le poartă de grijă, are viitor”.

Doamna Nina Tatarciuc, directoarea Azilului din Călăraşi, a mulţumit PS Antonie şi preoţilor pentru binecuvântare, ajutor şi daruri, evidenţiind sprijinul acordat, de ani de zile, de preoţii Mitropoliei Basarabiei din Călăraşi, care sunt prezenţi la Azil ori de câte ori sunt solicitaţi.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au avut o întâlnire şi cu dl Sergiu Artene, preşedintele Raionului Călăraşi. Întâlnirea s-a petrecut într-o atmosferă de totală înţelegere.

PS Antonie a vizitat şi biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călăraşi, unde părintele paroh, Andrei Cojocari, i-a vorbit ierarhului Mitropoliei Basarabiei despre lucrările de reparaţie desfăşurate în ultimul timp.

În drum spre Chişinău, PS Antonie a vizitat parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din satul Negreşti, raionul Străşeni, unde a luat act de lucrările de construcţie a noului sfânt locaş. Părintele paroh, Petru Mâţu, i-a vorbit ierarhului Mitropoliei Basarabiei de binecuvântarea şi ajutorul pe care l-a simţit de la Bunul Dumnezeu, de la Maica Domnului şi de la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în lucrarea sfântă de ridicare a sfântului locaş

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img