Ultimele știri

PS Antonie: „Când ne punem nădejdea în Domnul, obstacolele din cale noastră devin neputincioase”

Vineri, 6 mai 2015, în Săptămâna Luminată, ziua prăznuirii Izvorului Tămăduirii şi ziua când creştinii, care ţin sărbătorile pe stilul vechi, au prăznuit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie labiserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Teodor Lupanciuc).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi la viaţa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ca model de mărturisire a credinţei creştine. 

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat slujba de sfinţire a cupolei bisericii.

Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a apreciat mult activitatea gospodărească a părintelui Teodor, menţionând că „atunci când ne jertfim cu dragoste, Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre”. „Se ştie prin ce greutăţi a trecut şi trece părintele Teodor, dar vedem că Bunul Dumnezeu îl ajută. Când ne punem nădejdea în Domnul, obstacolele din cale noastră devin neputincioase. Dacă ne rugăm cu credinţă, El nu ne lasă singuri. Are grijă să ne scoată în calea noastră oameni cu inimă bună, care ne ajută să trecem peste momente dificile”.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, PS Antonie a înmânat mai multor creştini distincţii ale Mitropoliei Basarabiei. PS Antonie a mulţumit tuturor binefăcătorilor pentru sprijinul acordat bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, menţionând că una dintre datoriile creştinului este să contribuie la amenajarea sfântului locaş, unde se roagă.

Părintele Teodor a mulţumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru binecuvântările arhiereşti, menţionând ajutorul primit de la IPS Mitropolit şi Exarh Petru în consolidarea comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, invitând ierarhii Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Comunitatea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei la data de 16 ianuarie 2013. Spaţiul de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 9, B2, a fost obţinut prin hotărârea Consiliului Municipal Chişinău în data de 27 iunie 2013. Din data de 29 iulie 2013 până în data de 17 octombrie 2013 a fost efectuată reparaţia generală a edificiului. La 19 octombrie 2013, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat sfinţirea mică a paraclisului şi a oficiat prima Sfântă şi Dumnezeiasca Liturghie.

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au fost prezenţi, de mai multe ori, în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, oficiind slujbe arhiereşti.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img