Ultimele știri

PS Antonie: „Când facem bine aproapelui, sufletul nostru se umple de lumină”

Marţi, 10 aprilie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu câţiva preoţii din Protopopiatul Călăraşi, a făcut o vizită la Azilul pentru persoane vârstnice şi persoane cu dezabilităţi din Călăraşi (directoare Nina Tatarciuc).

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus în dar bătrânilor de la Azil ofrande pascale – cozonac, ouă roşii, produse alimentare (orez, zahăr, hrişcă, macaroane, ulei, conserve), colectate de tinerii voluntari din satul Sadova, rn Călăraşi în cadrul Campaniei de Paşti „Masa Bucuriei” din anul acesta şi produse de curăţenie – detergenţi şi săpun lichid ş.a.

Clericii au intrat în Azil intonând troparul Hristos a Înviat, după care au vizitat pe fiecare beneficiar salutându-i cu salutul pascal şi oferindu-le câte un mic dar. Beneficiarii i-au întâmpinat pe clerici cu lacrimi, mulţumindu-le pentru vizită, daruri şi grija arătată. 

Apoi PS Antonie, împreună preoţii din protopopiatul Călăraşi, l-au vizitat pe dl Vasile Zgârvaci, directorul SRL Ghiocel, în componenţa căruia se află magazinul de produse alimentare Discount, unde voluntarii din Sadova au colectat în cadrul Campaniei „Masa Bucuriei” din acest an şase sute zece kilograme de produse alimentare, care au fost transformate în colete de Paşti distribuite la 54 de familii nevoiaşe din satul Sadova, iar o parte dintre produse au fost duse la Azilul din Călăraşi. Părintele Valeriu Enachi, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, raionul Calaraşi şi protopop de Călaraşi, i-a mulţumit domnului Zgârvaci pentru faptul că a fost deschis spre colaborare, în felul acesta mai multe familii au trăit, în mod aparte, bucuria pascală. Un cuvânt de mulţumire dlui Zgârvaci i-a adresat şi PS Antonie. Ierarhul Mitropoliei Basarabiei, între altele, a spus: „Oameni ca d-voastră fac ca pe feţele întristate ale confraţilor noştri, care poate demult au uitat să zâmbească, să apară lumină şi bucurie. Prin faptul că aţi acceptat, (pentru cu nu toţi patronii de magazine au arătat deschidere), ca în magazinul d-voastră să se colecteze produse alimentare s-a reuşit ca în ajun de Sfintele Paşti să fie sprijinite câteva familii încercare de greutăţi. Menirea creştinului este să-i bucure pe semeni, să le dea speranţă, să le aline durerile. Când facem bine aproapelui, sufletul nostru se umple de lumină. Dumneavoastră aţi reuşit să bucuraţi pe câţiva semeni în ajun de Sărbătoarea Învierii Domnului din acest an. Dumnezeu să vă răsplătească”.

PS Antonie a vizitat Azilul din Călăraşi împreună cu PC preot Valeriu Enachi, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, raionul Calaraşi şi protopop de Călaraşi, PC preot Dumitru Rusu, paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Călăraşi şi PC preot Andrei Cojocaru, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călăraşi.

Clericii Mitropoliei Basarabiei (PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu preoţii din Protopopiatul Călăraşi) au mai vizitat Azilul pentru persoane vârstnice şi persoane cu dezabilităţi din Călăraşi în data de 29 martie 2018, când au oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, slujba Tainei Sfântului Maslu şi a împărtăşit beneficiarii Azilului cu Sfintele Taine.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img