Ultimele știri

PS Antonie: „Bogăţia pe care o luăm cu noi când plecăm din această viaţă este credinţa şi faptele bune”

Duminică, 2 decembrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Climăuţi, raionul Donduşeni (preot paroh – Sergiu Mariţoi, protopop de Donduşeni şi Edineţ).

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, a familiei sale şi asupra comunităţii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Climăuţi.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XXVI-a după Rusalii. Vorbind despre îmbogăţirea în Dumnezeu, PS Antonie, între altele, a spus: „Vedem în Evanghelia de astăzi că bogăţia materială în faţa lui Dumnezeu nu are nici o valoare, ci bogăţia adevărată este Însuşi Dumnezeu, de aceea suntem îndemnaţi să ne îmbogăţim în Dumnezeu. Mai mult chiar, adunarea de bogăţii materiale în faţa lui Dumnezeu este o nebunie. Bogăţiile materiale sunt trecătoare, iar îmbogăţirea în Dumnezeu este veşnică. Bogăţia pe care o luăm cu noi când plecăm din această viaţă este credinţa şi faptele bune. Cele materiale, indiferent cât de multe n-ar fi ele, rămân pe pământ, deseori constituind motiv de ceartă şi neînţelegere între urmaşi. Îmbogăţire în Dumnezeu înseamnă adunare de lumină sfântă în suflet, lumină pe care o luăm în veşnicie”. „Suntem în Postul Naşterii Domnului. Să folosim această perioadă pentru a ne lumina sufletele, pentru a ne îmbogăţi în Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Sergiu, mulţumindu-i pentru jertfa sa în calitate de preot paroh, dar şi în calitate de protopop.

Părintelui Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru vizită, împreună slujire şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul creştinilor din Climăuţi şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin, prezent la slujbă, a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos şi a Maicii Domnului.

Comunitatea din Climăuţi la sfârşitul lunii noiembrie 2016 a trecut printr-un moment de grea încercare. În ziua de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche din lemn, datată din anul 1834, a ars în proporție de 80 la sută. Părintele paroh cu arsuri grave a fost internat în spital. Climăuţenii până la externarea părintelui au pus mână de la mână şi în scut timp au amenajat un paraclis, unde în data de 25 decembrie 2016 părintele Sergiu a oficiat prima Sfântă Liturghie.

Climăuţenii, oameni harnici şi cu multă credinţă în Dumnezeu, doresc să înalţe alt sfânt locaş. În această sfântă lucrare au nevoie şi de ajutorul nostru al tuturor. Pentru cei cu inimă darnică, care doresc să întindă o mână de ajutor comunităţii din Climăuţi, facem cunoscut conturile bancare, care pot fi găsite pe pagina web a parohiei: http://www.parohiaclimauti.com/index.php/donatii. Orice donaţie este binevenită.

Comuna Climăuţi este o vatră veche românească, cu harnici gospodari, atestată documentar în 1490. Ultimii opt ani la Climăuţi păstoreşte PC părinte Sergiu Mariţoi, care este şi protopop de Donduşeni şi Edineţ.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img