Ultimele știri

PS Antonie: „Apelul de a ajuta pe cineva este un test pentru bunătatea noastră”

Sâmbătă, 3 decembrie, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului,  a binecuvântat Spectacolul de caritate „Ajută-mă să te aud”, desfăşurat la Teatrul „Ginta Latină” din Chişinău. Spectacolul este la a doua ediţia şi este organizat de Şcoala specială Nr.12, pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă. Evenimentul are ca scop colectare de bani pentru dotarea sălilor de studiu ale şcolii cu mijloace TIC.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la vizita Preasfinţii Sale la Şcoala Nr.12, în ziua de 22 decembrie 2015, împreună cu PC preot Adrian Agapi, consilier mitropolitan şi PC părinte Viorel Cojocaru, parohul bisericii „Inima Tăcută” şi directorul Fundaţiei „Vasiliada”, unde a găsit „copii talentaţi şi profesori cu mare dragoste pentru ceea ce fac, pedagogi de vocaţie” şi la donaţia făcută de protopopiatul Chişinău al Mitropoliei Basarabiei (protopop Gheorghe Ioniţă).

Între altele, PS Antonie a spus: „La apelul „ajută-mă”, răspunde bunătatea din noi. Apelul de a ajuta pe cineva este un test pentru bunătatea noastră. Prin organizarea acestui Spectacol ne oferiţi nouă, celor de aici, o posibilitate de a ne verifica pe noi în ce măsură putem să răspundem unui apel de ajutorare. Un creştin adevărat răspunde tot timpul unui asemenea apel. Când ajutăm pe alţii, în realitate ne ajutăm pe noi”. „Suntem în perioada Postului Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când ne pregătim să întâmpinăm Darul cel mare a lui Dumnezeu, Pruncul Iisus şi ni se oferă o ocazie să răspundem şi noi Bunătăţii lui Dumnezeu prin darul nostru oferit acestor copii. Să-i ajutăm să audă”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a menţionat că Mitropolia Basarabiei va fi şi în continuare aproape de copii de la Şcoala specială Nr.12.

În ziua de 18 ianuarie a acestuia an, părintele Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău împreună cu părintele PC părinte Viorel Cojocaru şi PC preot Radu Rusu au vizitat Şcoala Nr.12 şi au donat o sumă de 6000 de lei, bani adunată de la preoţii din protopopiatul Chişinău.

În ziua de 12 noiembrie la Manejul de Atletică Uşoară din Chişinău, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei (director Igor Belei) a organizat un Maraton al copiilor, unde s-au colectat bani pentru procurarea bateriilor pentru aparatele auditive ale copiilor de la Şcoala specială Nr.12 din Chişinău.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img