Ultimele știri

Preoteasa Nadejda Buburuz condusă pe ultimul drum

Ziua de 24 ianuarie 2018 a fost o zi de doliu pentru Parohia “Sf. Ap. Petru și Pavel” din Chișinău. Părintele Paroh Petru Buburuz, parohul acestei comunităţi, s-a aflat în moment de grea încercare la despărțirea de cea care i-a fost alături mai bine jumătate de veac, doamna preoteasă Nadejda, care a fost condusă  pe ultimul drum de un sobor arhieresc și preoțesc și de numeroşi credincioşi, din cadrul acestei parohii.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, întru pomenirea adormitei roabei Lui Dumnezeu, preoteasa Nadejda, săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Petru, de către PS Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud, care a fost asistat de un sobor de clerici ai Mitropoliei Basarabiei și nu numai.

După oficierea Sfintei Liturghii soborul de preoți, în frunte cu PS Veniamin l-au întâmpinat pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, care a ținut să fie alături de părintele Petru și familia îndurerată, în aceste moment de grea încercare.

Slujba prohodului a fost oficiată de către PS Veniamin – episcopul Basarabiei de Sud, însoțit de un sobor de preoți.

În final, PC Prot. Andrei Bucliș, Secretar Cabinet Mitropolitan și slujitor al bisericii “Sf. Ap. Petru și Pavel” a dat citire mesajului de condoleanțe adresat de către ÎPS Petrupărintelui Protoiereu Petru Buburuz și familiei îndurerate.

În același context, Preasfinția Sa Veniamin a adresat un cuvânt de compasiune, adresat părintelui Petru și familiei îndurerate, evocând rolul preotesei în activitatea preotului: “Doamna preoteasă Nadejda a știut să își îndeplinească îndatoririle de soție de preot cu desăvârșire, pentru că reușita preotului într-o parohie în cea mai mare parte se datorează preotesei. Știm cu toții și putem observa câte a reușit să facă părintele Petru în această parohie. Singur nu ar fi reușit dacă nu ar fi fost susținut de către doamna preoteasă Nadejda. Ea a știut să îl încurajeze pe părine prin răbdare , prin dragoste și devotement.Dumnezeu să o odihnească cu drepții în rândurile sfinților Săi”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img