Ultimele știri

Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, împreună cu ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au transmis un mesaj de felicitare ÎPS Părinte Mitropolit PETRU cu ocazia sărbătoririi Sfântului ocrotitor

 

Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU,

Arhiepiscop al Chișinăului,

Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Cu prilejul zilei onomastice a Înaltpreasfinției Voastre, avem deosebita bucurie de a Vă adresa calde urări de sănătate, pace și bucurie sfântă, precum și alese împliniri duhovnicești.

Hristos – Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Sfântului Apostol Petru, să Vă dăruiască ajutorul Său sfânt în viața și în activitatea misionară, culturală și socială pe care o desfășurați!

Cu părintească binecuvântare și frățească dragoste în Hristos,

 

                     † DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Sărbătorind pe Sfântul Apostol Petru, ocrotitorul Înaltpreasfinției Voastre, Vă adresăm alese urări de sănătate, bucurie sfântă și Îl rugăm pe Dumnezeu să Vă dăruiască ajutorul Său în lucrarea de arhipăstor pe care o săvârșiți în mijlocul poporului încredințat spre păstorire.

Sfântul Apostol Petru să Vă fie întotdeauna călăuzitor, pentru a împlini cu rod bogat slujirea la care ați fost chemat de Arhiereul Cel Veșnic!

Întru mulți și buni ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste întru Hristos-Domnul,

 

                  † TEOFAN

   Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

    † NICHIFOR BOTOȘĂNEANUL

     Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Cu prilejul zilei de naștere ne rugăm lui Dumnezeu „Să vă întărească în orice lucru bun, ca să faceți voia Lui, și să lucreze în noi ceea ce este bine plăcut în fața Lui, prin Iisus Hristos” (Evrei 13,21).

Și tot Lui îi cerem ca „Binecuvântat să fii la intrarea ta în casă și binecuvântat să fii la ieșirea ta din casă” (Deuteronom 28,6).

Este un moment în care medităm la trecerea timpului, dimpreună cu Mihai Eminescu: „Vreme trece, vreme vine,/ Toate-s vechi și nouă toate ce e nou și ce e bine/ Tu te-ntreabă și socoate”.

La mulți și fericiți ani!

 

                          † ANDREI

   Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului

Și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Sărbătoarea zilei ocrotitorului ceresc, Sfântul Apostol Petru, este prilej de bucurie aleasă atât pentru fii duhovnicești cât și pentru toți cei ce Vă însoțesc în rugăciune, cu prețuire și respect, pentru echilibrata, duhovniceasca și părinteasca slujire în Biserica Domnului.

Să aveți parte, Înaltpreasfinția Voastră, de pacea inimii, de liniște duhovnicească și de sănătate deplină pentru continuarea jertfelnicei slujiri „în Hristos și în Biserică”.

Întru mulți ani!

Cu frățească dragoste în Hristos Domnul,

 

            † CASIAN

Arhiepiscopul Dunării de Jos

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Cu aleasă bucurie, la cinstirea ocrotitorului spiritual – Sfântul Apostol Petru, Vă rugăm să primiți din partea nostră doririle de sănătate, încununate cu alese bucurii și binecuvântare de la Arhiereul Cel Veșnic.

Rugăm pe Atotmilostivul Dumnezeu, pentru mijlocirile Sfântului Apostol Petru, să Vă dăruiască slujire îndelungată, alese și nenumărate împliniri și bucurii duhovnicești.

Să ne trăiți întru mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu fiască și frățească dragoste întru Hristos Domnul,

 

          † VENIAMIN

Episcopul Basarabiei de Sud

 

Înaltpreasfinția Voastră,

 

Sfinții prin pilda vieții lor ne transmit faptul că lucrarea Bisericii lui Hristos este vie și rodnică, iar prin cinstirea lor aducem laudă lui Dumnezeu, avându-i mijlocitori și ocrotitori în lupta nostră duhovnicească pentru dobândirea mântuirii.

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Înaltpreasfinției Voastre, Vă transmit, doriri de sănătate și pace, rugând pe Atotmilostivul Dumnezeu să Vă dăruiască mult spor în lucrarea pe care o împliniți în ogorul Sfintei noastre Biserici.

Întru mulți și binecuvântați ani!

Cu fiască dragoste întru Hristos,

 

             † NESTOR

Episcopul Devei și Hunedoarei

 

 

Sector Comunicare, Media și Relații Publice

 

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img