Ultimele știri

Praznicul Intrării în Ierusalim a Domnului la mănăstirea din Cornești – Ungheni

   La Minunatul Praznic al  Intrării Domnului în Ierusalim(21 aprilie 2019), ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească la mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din satul Cornești r-n Ungheni (stareț PCuv. Arhimandrit Damaschin Cimbir).

   Prezența Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei în acest sfânt lăcaș în ziua de Florii a devenit deja o tradiție de câțiva ani.

  După oficierea Sfintei Liturghii a fost rostită rugăciunea de sfințire a mlădițelor de salcie, după care au fost sfințite și împărțite credincioșilor prezenți.

  În continuare ÎnaltPreasfinția Sa a rostit un cuvânt ziditor de suflet în care a vorbit despre momentul falnic al Intrării în Ierusalim a Mântuitorului Hristos, menționând că astăzi “noi toți suntem chemați să îi dăm slavă Lui Dumnezeu, mai mult ca oricând, în această lume plină de încercări. Să Îl preamărim asemeni copiilor de altădată…” .

  În final, pentru tot sprijinul acordat sfintei mănăstiri, domnul primar al comunei Teșcureni Colțișor Gheorghe, care este și ctitor al sfântului lăcaș a fost gratificat cu cea mai înaltă distincție bisericească a eparhiei, Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni.

  La întoarcerea înspre Chișinău vlădica Petru a vizitat biserica “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din loc. Drujba, raionul Ungheni ( preot paroh Iulian Gâscă ) care se află într-un frumos proces de construcție, apreciind cu această ocazie străduința cu care activează părintele paroh.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img