Ultimele știri

Pomenirea Eroilor SMURD de la Haragîș

   Astăzi, 02 iunie 2018, la doi ani de la cumplitul accident, unde și-au pierdut viata 4 membri  ai echipajului SMURD – România, în localitatea Haragîș, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor împreună cu PS Veniamin – Episcopul Basarabiei de Sud și un grup de clerici ai Mitropoliei Basarabiei au săvârșit o slujbă de pomenire a eroilor căzuți, acum doi ani, la datorie.

   La eveniment au fost prezenți  Excelența Sa, Domnul Ambasador al României în R. Moldova, d-l Daniel Ioniță, Consulul General Român de la Cahul, reprezentanti ai IGSU – Republica Moldova, SMURD Iasi, autoritati locale, dar și oameni din localitățile învecinate.

   În contextual evenimentelor, ca semn de apreciere pentru toată jertfa dar și dedicația față de confrații din Basarabia, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a oferit doamnei Consul General al României la Cahul, d-nei Anca Corfu, înalta distincție bisericească Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni. De asemenea, pentru spiritul de jertfă, ÎPS Petru a oferit două diplome de vrednicie d-nei dr. prof. universitar Diana Cimpoieșu, medic – șef al unității de primiri urgențe Sf. Spiridon  și coordonator SMURD – Iași, și d-nei maior Dana Holman de la Unitatea de Aviație din Iași.

  În aceeași zi, Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au vizitat și analizat stadiul lucrărilor bisericii din localitatea Cania și Ghioltosu – Cahul, după care PS Veniamin a vizitat pentru prima dată Mănăstirea Eroii Neamului de la Țiganca, unde a discutat cu obștea mănăstirii despre proiectele viitoare ale acestei sfinte mănăstiri.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img