Ultimele știri

Patru Ierarhi la sfințirea bisericii din Leova

   Joi, 30 august 2018, pentru credincioșii din orașul Leova a fost o zi de nemărginită sărbătoare duhovnicească, prin prezența în mijlocul comunității lor, a patru Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

   Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a sfințit biserica Parohiei “Sf. Proroc Ioan Botezătorul”  din orașul Leova (paroh PC preot Ion Cristea). Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit: ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Antonie Episcopul de Bălți și PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

   După slujba de târnosire, în care lăcașul a primit hramul Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie fiind înconjurați și de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

   La finalul Serviciului Divin ÎPS Părinte Petru a apreciat activitatea părintelui paroh ca fiin una dinamică și roditoare, iar în semn de apreciere pentru munca depusă la înălțarea Sfântului Locaș l-a răsplătit cu ridicare la rangul de Protoiereu, cu dreptul de a purta Crucea cu Pietre Scumpe. Totodată au fost înmânate Diplome de Vrednicie creștinilor care s-au remarcat prin sprijinul acordat înălțării acestei mărețe Biserici din Leova.

   Lucrările de înalțare a Sfântului Locaș au durat aproximativ 15 ani, piatra de temelie a lăcașului de cult fiind sfințită în anul 2003.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img