Ultimele știri

Paraclisul Mitropolitan din Chișinău s-a îmbrăcat în veșminte noi

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Marin Osoianu, director executiv al Centrului de Pelerinaj EMAUS” din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Paraclisul Mitropolitan din Chișinău s-a îmbrăcat în veșminte noi, atât pentru împodobirea Sfântului Altar, cât și pentru slujitorii cestuia, preoți și diaconi.

De asemenea au fost sfințite o pereche de Sfinte Vase împreună cu acoperămintele necesare lor.

Toate acestea au fost posibile prin binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru, dar și prin osteneala Părintelui Marin Osoianu.

Părintele Marin este Directorul Executiv al Centrului de Pelerinaje din cadrul Mitropoliei Basarabiei, EMAUS care are ca drept sarcini încurajarea şi promovarea descoperirii şi cunoaşterii obiectivelor cu valoare religioasă, artistică sau istorică din cadrul Patriarhiei Române, cât şi din restul lumii creştine precum şi punerea în valoare a comorilor spiritualităţii creştine ortodoxe, ale istoriei şi culturii creştine române în contextul european contemporan, cât şi ale Ortodoxiei şi Creştinismului din alte ţări.

Darurile oferite Paraclisului Mitropolitan au fost achiziționate prin contribuția oamenilor milostivi și credincioși care au transformat rugăciunea și închinarea la locurile sfinte în fapte bune, împodobind Paraclisul ca o mireasă înainte de nuntă, căci în mai puțin de o săptămână, de ziua Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan (09 octombrie) își sărbătorește hramul.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img