Ultimele știri

Mitropolitul Basarabiei și Ambasadorul României la Chișinău au vizitat Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, viitoarea Catedrală Mitropolitană

În 1994, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a pus piatra de temelie pentru construcția Catedralei Mitropolitane din Chișinău a Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor. După mai bine de două decenii, lucrările de construcție continuă și se apropie de finalizare.

Astăzi, 17 martie 2023, Ambasadorul României la Chișinău, domnul Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat împreună cu ÎPS Părinte Mitropolit Petru Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, Chișinău, unde se desfășoară construcția catedralei.

În timpul vizitei, ÎPS Părinte Mitropolit și Excelența Sa au inspectat șantierul de lucru al bisericii și au discutat cu Părintele paroh Petru Buburuz despre nevoile actuale ale lăcașului de cult, pentru finalizarea lucrărilor de construcție, amenajare a curții interioare și a Centrului Social din curtea bisericii.

Deoarece, parohia se confruntă cu dificultăți financiare în desfășurarea lucrărilor de construcție, Părintele paroh Petru Buburuz le-a solicitat oaspeților sprijinul pentru identificarea unor surse de finanțare pentru finalizarea picturii și a altor lucrări de înfrumusețare a lăcașului de cult. 

La eveniment au mai participat Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, consilieri mitropolitani, și preotul slujitor al parohiei Părintele Dr. Viorel Cojocaru, singurul preot din Republica Moldova care slujește în limbajul mimico-gestual.

Părintele profesor a fost lăudat pentru activitatea sa frumoasă și bogată cu tinerii, promovând spiritualitatea românească și credința ortodoxă prin intermediul acestui limbaj special în rândul persoanelor cu deficiențe de auz.

În încheierea evenimentului, Înaltpreasfințitul Petru a mulțumit Excelenței Sale, domnului Cristian-Leon Țurcanu pentru implicarea și sprijinul constant al Ambasadei Române la Chișinău în susținerea misiunii sacramentale, sociale și culturale a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

După finalizarea lucrărilor de construcție și înfrumusețare, Catedrala Mitropolitană „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău va deveni cel mai important lăcaș de cult al credincioșilor ortodocși români din Basarabia, situat chiar în inima capitalei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img