Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei semnează astăzi un protocol de colaborare cu IPLT “Gheorghe Asachi”, Chișinău.

   Astăzi, 29 mai 2020, între Mitropolia Basarabiei, prin Consilierul Mitropolitan pentru Relații cu Instituțiile Statului Arhidiaconul Maxim Sturza și IPLT “Gheorghe Asachi” din Chișinău, reprezentat de Domnul Director Boris Volosatîi, s-a încheiat un protocol de colaborare ce are în vedere mai multe aspecte:

  1. Organizarea cursului opțional la Religie în clasele I-IV; V-IX și Religie: Cultul orthodox în clasele X-XII;
  2. Organizarea în comun accord a unor activități educațional-patriotice și creștine;
  3. Crearea unui cerc de studiere a Sfintelor Canoane bisericești;
  4. Crearea unui cor bisericesc pentru copii;
  5. Pregătirea cadrului legal pentru deschiderea unei clase de liceu cu profil teologic.

   După discuțiile dintre cele două părți, Mitropolia Basarabiei a înaintat pe Părintele Diacon Constantin Olariu să reprezinte interesele acestui protocol. Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a orferit Domnului Director Boris Volosatîi Ordinul Sfântului Voievod Stefan cel Mare, Gradul I în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea Bisericii.

    Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi” din Chișinău a fost înregistrat în anul 1864 de către Liubovi Beliugova ca școală laică pentru fiice de nobili. Între anii 1918 și 1944 liceul poartă denumirea de “Regina Maria” fiind fondat prin ordinul Regelui Ferdinand I. Din 1954 până în anul 1991 se numește Școala medie Moldovenească nr.1 „G.I. Kotovski”.

    Denumirea de “Gheoghe Asachi” o capătă în anul 1991, iar din anul 1990 Domnul Profesor Boris Volosatîi ocupă funcția de Director al Liceului Teoretic.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img