Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei organizează cea de-a doua ediţie a taberei spirituale dedicată tinerilor “Trepte spre lumină”

Mitropolia Basarabiei, cu binecuvântarea IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului și Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia” şi Mănăstirea “Sfinții Mucenici Adrian și Natalia” din s.Costuleni r-nul Ungheni, organizează pentru al doilea an tabăra spirituală pentru tineri Trepte spre lumină. În acest an tabăra are loc în perioada 18-21  iulie în satul Costuleni, raionul Ungheni și va reuni peste 200 de tineri sub genericul „Cetatea prieteniei”.

Acest eveniment are drept obiectiv educaţia formativ-duhovnicească şi cultural-patriotică a tinerei generaţii.

IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului și Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor : „Anul acesta am pregătit o temă de actualitate pentru tineri – CETATEA PRIETENIEI – virtute care poate face ca tinerii să folosească această forță în zidirea binelui și fortificării comuniunii parohiale. Totodată, urcăm pe a doua treaptă a însuși conceptului acestei tabere care ne ajută în urcușul nostru către zidirea duhovnicească a tinerei generații în care ne punem toată speranța. Urăm succes tinerilor, organizarorilor și preoților moderatori”.

La tabără au fost invitați tineri însoțiți de preotul paroh din localitate. În acest an, participă  210  tineri și 15 preoți din 17 parohii ale Mitropoliei Basarabiei.

Programul taberei este unul variat și cuprinde ateliere de creație cu implicarea tinerilor și preoților, ateliere de sport, conferinţă  și proiecții de film. Un rol important din program au sesiunele spirituale moderate de preoți în cadrul cărora tinerii vor putea  adresa orice întrebare la care și-au propus să-și găsească răspuns.

Prima ediţie a taberei, cu genericul „Frumosul va salva lumea, dar cine va salva frumosul” a reunite peste 220 de participanţi, dintre care 15 preoţi, 10 voluntari şi 195 de tineri cu vârsta între 14-25 ani. 

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img