Ultimele știri

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a publicat raportul de activitate pentru anul 2022, evidențiind eforturile în combaterea sărăciei și sprijinul acordat comunităților vulnerabile

În cursul acestei săptămâni, Misiunea Socială „Diaconia” din cadrul Mitropoliei Basarabiei a prezentat raportul de activitate pentru anul 2022, arătând impactul pozitiv și eforturile susținute în a ajuta comunitățile defavorizate din întreaga țară. Organizația a alocat 2.838.100 euro din bugetul său pentru programe menite să combată sărăcia, să ofere asistență familiilor, să promoveze voluntariatul și să răspundă nevoilor comunităților.

Directorul Executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, domnul Igor Belei, a subliniat că anul 2022 a fost unul cu provocări semnificative, mai ales din cauza războiului din vecinătatea granițelor Republicii Moldova. Cu toate acestea, organizația a reacționat rapid și a oferit sprijin celor afectați, inclusiv refugiaților care au ajuns în țară în căutarea unui adăpost sigur.

În cadrul raportului, s-a menționat că suma de 1.358.145 euro a fost alocată pentru a combate sărăcia extremă și foametea, ajutând astfel persoanele vulnerabile să depășească aceste dificultăți cu demnitate. De asemenea, 1.041.490 euro au fost investiți în programe de asistență specializată pentru familii și copii. Un program deosebit de important, numit „În brațele mamei”, a reușit să sprijine 180 de familii în cursul anului 2022.

Eforturile de solidaritate și voluntariat au beneficiat de 54.650 euro, arătând astfel angajamentul organizației în a promova implicarea activă a comunității în proiectele sale. În plus, 273.295 euro au fost alocați pentru intervenții în comunități, contribuind astfel la dezvoltarea acestora și la îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii lor.

În concluzie, raportul de activitate al Misiunii Sociale „Diaconia” din anul 2022 demonstrează că, în ciuda provocărilor, organizația a răspuns cu dăruire și empatie, fiind un exemplu de solidaritate și compasiune într-o lume în continuă schimbare.

Pe această cale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, împreună cu echipa administrativă a Centrului Eparhial din Chișinău, exprimă sincere felicitări și aprecieri pentru eforturile, dedicarea, angajamentul și realizările deosebite ale echipei Misiunii Sociale „Diaconia”.

Prin misiunea lor nobilă, Diaconia a demonstrat o solidaritate excepțională și grijă autentică creștinească față de aproapele în momente de provocări și crize, consolidând astfel legăturile dintre membrii comunității basarabene și oferind speranță și sprijin celor aflați în nevoie. Eforturile lor continuă să aducă lumină și iubire în viețile celor afectați de sărăcie și lipsuri, lăsând o amprentă valoroasă în inimile multor oameni, împlinind întocmai învățăturile evanghelice.

Raportul complet poate fi accesat pe site-ul oficial al Misiunii Sociale Diaconia, invitând astfel pe toți cei interesați să afle mai multe despre proiectele și impactul pozitiv pe care organizația îl are în comunitatea noastră.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img