Ultimele știri

Mesajul ÎPS Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei

   În data de 15 mai 2020 este celebrată Ziua Internațională a Familiei. Cu această ocazie, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a adresat, prin intermediul Biroului de Presa al Mitropoliei Basarabiei, un mesaj de felicitare tuturor familiilor creștine:

 

 Astăzi este decretată la nivel internațional Ziua Familiei, fapt pentru care se cuvine să adresăm gândurile Noastre de bine tuturor familiilor creștine și să atragem atenția că, din punct de vedere creștinesc, pentru a fi desăvârșită, familia trebuie să își asume și să își însușească caracterele iubirii dumnezeiești. Așa cum ne îndemna la un moment dat și PF Părinte Patriarh Daniel: „Familia creştină reprezintă spaţiul intim cel mai de preţ pentru cultivarea iubirii conjugale, a iubirii părinteşti, a iubirii filiale şi a iubirii frăţeşti” iar modelul suprem de Unitate și de Iubire este modelul PreaSfintei Treimi.

   În altă ordine de idei, fiecare familie trebuie să fie o Biserică după cum fiecare Biserică este o familie, astfel că bărbatul creștin este dator să acorde femeii și familiei sale, după cum ne încredințează și Sf. Ap. Pavel în Epistola sa către Efeseni capitolul V, aceeași dragoste și jertfelnicie pe care a arătat-o Hristos Bisericii Sale, iar femeia creștină să își asume supunerea întru toate față de bărbatul ei și să își împroprieze modelul de supunere și ascultare al Fecioarei Maria –Născătoarea de Dumnezeu; astfel, copii vor avea în fața lor două modele dumnezeiești, demne de urmat, care ne vor asigura un viitor în sânul iubirii Dumnezeiești, pentru că, cu ajutorul părinţilor creștini, copilul îşi poate forma prima imagine despre lume şi societate, poate învață credința în Dumnezeu şi cultiva dragostea și respectul față de semenii săi.

Dragi familii iubitoare de Hristos,

   Familia creștină este icoana ce reprezintă iubirea lui Dumnezeu față de oameni, iar asumarea acestui model este determinantă, mai ales în condițiile unei lumi din ce în ce mai secularizate, o lume în care familia tradițională, de origine divină, este tot mai des atacată și supusă denaturării, iar relațiile din interiorul vieții de familie (soț – soție, părinți – copii), precum și relațiile dintre familie și societate se încearcă a fi destabilizate.

   În acest context, adresăm binecuvântarea Noastră și toate gândurile bune, cu rugăciuni către Milostivul Dumnezeu care să dăruiască: soților – iubire jertfelnică, soțiilor -smerită ascultare, copiilor – înțelepciune și curăție, iar tuturor familiilor – unitate, completare reciprocă și har dumnezeiesc, în călătoria către mântuirea sufletelor.

La mulți ani tutulor familiilor creștine, din țara Noastră cât și din afara ei!

 

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

 

Cu părintească grijă și dragoste în Hristos Domnul,

† PETRU

 

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img