Ultimele știri

MESAJUL DE FELICITARE AL ÎPS PETRU – MITROPOLITUL BASARABIEI CU OCAZIA ZILEI INDEPENDENȚEI R. MOLDOVA 2020

În data de 27 august 2020 Republiga Moldova aniversează cîmplinirea a 29 de ani de la proclamarea independenței. Cu acest prilej, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Mitropolit Petru, a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor R. Moldova:

La popas aniversar, când țara noastră sărbătorește 29 de ani de la proclamarea independenței, se cuvine înainte de toate a ne îndrepta cugetele către Milostivul Dumnezeu și a-I mulțumi pentru toate darurile pe care le-a revărsat asupra țării noastre de-a lungul timpului.

Deși par a fi puțini ani, totuși au fost ani plini de încercări, de provocări dar și de multe realizări frumoase. Pentru toate acestea se cuvine să mulțumim Bunului Dumnezeu!

De asemenea se cuvine, în mod special, să mulțumim, să felicităm și să binecuvântăm pe toți cei care au contribuit și contribuie încă, la obținerea și păstrarea independenței, sub toate aspectele ei, a țării în care trăim, în care ne rugăm și nădăjduim să dobândim mântuire, la despărțirea de această lume.

Rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, să reverse în inimile și în cugetele generațiilor viitoare de a rămâne uniți în credință și cultură, în cuget și simțire, pentru prosperarea Neamului nostru și a Credinței Strămoșești.

Tuturor cetățenilor R. Moldova și bunilor credincioși ai Bisericii Noastre, le adresăm cele mai sincere felicitări și cele mai frumoase gânduri de bine și prosperitate.

La mulți ani R. Moldova!!!

 

Cu arhierești binecuvântări,

 † PETRU

 

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img