Ultimele știri

Mesajul de felicitare al ÎPS Mitropoplit Petru adresat formațiunii politice P.A.S. cu ocazia rezultatului obținut la alegerile parlamentare anticipate

Membrilor aleși în Parlamentul R. Moldova

ai Partidului Acțiune și Solidaritate

                                                                  

 

                                                 Stimați Membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate,

 

    Urmare a rezultatului istoric la alegerile parlamentare anticipate 2021 pe care l-a înregistrat partidul pe care îl reprezentați, vrem să Vă adresăm sincere felicitări și urările Noastre de bine.

    Rezultatul pe care echipa dvs. l-a obținut este o premieră, de la proclamarea independenței R. Moldova încoace, iar acest lucru ne dă speranțe, că lucrurile se vor schimba mult în bine, pentru toți cetățenii țării dar și pentru clericii și credincioșii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei.

    De la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, în anul 1992, la conducerea țării s-au perindat reprezentanți ai deverselor formațiuni politice, de dreapta și de stânga, și, de cele mai multe ori, Mitropolia Basarabiei și reprezentanții săi au fost tratați distant și discriminatoriu. În primii ani de independență am fost ținuți, în mod abuziv chiar, în afara legii R. Moldova.

    Rezultatul obținut de către PAS, este o premieră pentru țara noastră care are pentru prima data după proclamarea independenței un singur partid majoritar și cu viziuni de dreapta. Acest lucru ne dă speranțe că lucrurile, în ce privește problema Mitropoliei Basarabiei iar noi vom avea siguranța, stabilitatea, sprijinul și liniștea necesară pentru desfășurarea de acțiuni în folosul oamenilor, pe care atât reprezentanții clerului, cât și ai autorităților statului, au datoria de a-i sluji.

    Nădăjduim că vom putea avea, în viitor o colaborare frumoasă iar Mitropolia Basarabiei va putea să se implice și să contribuie, împreună cu autoritățile statului(Parlament, Guvern, Preșidenție e.t.c), prin proiecte și acțiuni comune, la prosperarea întregii noastre societăți.

    Ne dorim să țineți cont în următorii patru ani, cel puțin, că reprezentați pe toți cetățenii cetățenii țării, indiferent de apartenența religioasă, sau alte categorii. Nădăjduim că nu veți omite, în luarea deciziilor, de faptul că în R. Moldova nu există o singură entitatea ecleziastică ortodoxă și că există Mitropolia Basarabiei, canonică în acest spațiu și reprezentantă a Bisericii Ortodoxe Române.

    Știm că a fost un drum anevoios pentru a obține acest rezultat, cu multe încercări, însă astăzi ne îndreptăm toate gândurile noastre către domniile Voastre, încrezători într-un viitor frumos și prosper al țării noastre.

    Biserica Noastră dreptmăritoare se roagă la fiecare sfântă slujbă “pentru conducători țării, pentru mai marii orașelor și ai satelor” și credem că a venit timpul ca și autoritățile statului să își pună osteneala pentru toți dreptmăritorii creștini. Aceste speranțe se leagă de domniile voastre, în contextul în care, din momentul validării mandatelor, veți deține autoritatea absolută conducerii acestei țări. Avem convingerea și că deciziile pe care le veți lua în Legislativ, vor respecta și idealurile stră-strămoșilor și înaintașilor noștri, de apartenență la CREDINȚĂ și la NEAM.

   Ne rugăm cu toții ca Bunul Dumnezeu să Vă înțelepțească și să Vă călăuzească, spre împlinirea a tot lucrul bun și spre luarea celor mai bune și înțelepte decizii, în folosul statului R. Moldova. În același timp, sperăm la o colaborare frumoasă cu instituțiile statului, spre binele și în folosul tuturor cetățenilor R. Moldova.

Cu stimă și binecuvântare,

 

                                                                                    † PETRU

                                                                      Arhiepiscopul Chişinăului,

                                                         Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img