Ultimele știri

Mesajul de felicitare al ÎPS Mitropolit Petru al Basarabiei cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni

Iubiți Români de pretutindeni,

 

                                                                                       Hristos a Înviat!

    Așa cum, din anul 2015 încoace, ne-am obișnuit ca, în ultima duminică a lunii mai, să aniversăm Ziua Românilor de Pretutindeni, care în acest an coincide cu ziua de 31 mai 2021.

    În acest sens, dorim să adresăm, din numele Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, toate urările Noastre de sănătate, pace și prosperitate, întregii suflări românești, oriunde s-ar afla.

    Premizele istorice, politice și sociale ne-au împărțit astăzi, în diferite țări și continente, însă Credința, Limba, Istoria și Tradiția comună pe care o avem, este cea care ne adună, ne unește și ne definește ca un întreg Neam Românesc.

    Biserica și-a arătat dintotdeauna grija față de poporul său astfel că, acest an 2021, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a declarat drept An omagial al Românilor din afara României, dorind să acorde, prin activitățile desfășurate, o atenție deosebită pentru românii plecați sau nevoiți să se afle în afara frontierei României, dar care, definesc împreună, un singur popor român.

    Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, ca să binecuvinteze toată suflarea românească, cu binecuvântarea Sa cea Cerească și să păzească pe românii de pretutindeni în dragoste frățească, înțelegere reciprocă și multă înțelepciune, iar în contextul acestui an, declarat de către iar, în acest sens

Cu arhierești binecuvântări,

Președinte Sinodului Mitropolitan

                                                                                † PETRU

 

                                                               Arhiepiscopul Chişinăului,

                                                      Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img