Ultimele știri

† Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei)

Prin Evanghelia duminicii observăm că Mântuitorul Iisus Hristos nu a venit doar pentru poporul evreu, ci pentru toate popoarele. Hristos anunță taina Bisericii Sale care se va constitui din toate neamurile ce vor crede în El.

Adevărata închinare adusă lui Dumnezeu este în duh și adevăr, adică în stare de rugăciune și de credință adevărată care se fac roditoare de viață sfântă și fapte bune. Rugăciunea luminată de Duhul Sfânt creează comuniunea omului cu Dumnezeu prin mărturisirea adevărului dreptei credințe: Duhul Sfânt îndeamnă și ajută deplin pe om să se roage lui Dumnezeu Tatăl” (cf. Romani 8,26 și Galateni 4,6).

Femeia samarineancă prefigurează Biserica alcătuită din neamuri diferite după cum spune și Fericitul Augustin. Dintr-o femeie păcătoasă, ea devine o femeie mărturisitoare a lui Hristos, o misionară care aduce la Iisus o cetate întreagă ca să schimbe și viața altora.

Harul lui Dumnezeu trezește în om dorul de viață veșnică, de mântuire, schimbă viața omului din viață păcătoasă în viață duhovnicească sfântă, în comuniune de iubire veșnică a lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

„… voi secerați unde alții au semănat, adică unde au semânat patriarhii și prorocii Vechiului Testament, și aveți acum privilegiul de a vedea cum vin popoarele la Hristos, pe Care L-au prevestit cu mult timp înainte patriarhii și prorocii …”

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img