Ultimele știri

Marele poet Grigore Vieru a fost comemorat la Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” – Soroca

După Sfânta  Liturghie a fost oficiată o slujbă de parastas de către Părintele Sorin Huluță,  parohul bisericii, iar mai apoi a urmat un Recviem în memoria Marelui Poet!

Cei prezenți  au fost îndemnați să privească în oglinda zilei de 14 februarie, când Vieru ar fi împlinit o venerabila vârstă de 87 de ani!

A urmat un recital de versuri aduse de elevii  Liceului Teoretic „Ion Creangă ” din orașul Soroca, ghidați de doamna Felicia Voicu, profesoară de limba și literatura română.

Nu au lipsit melodii memorabile pe versurile Marelui Vieru, fiind interpretate de Corina Teleatnic – Colegiul de Arte, Soroca și de doamna D. Prisacaru, profesoară de muzică, Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Gânduri senine despre Domnia Sa, poetul Grigore Vieru,  le-a dezvăluit doamna M. Pîrlițan, profesoară de limbă și literatură română – Liceul Teoretic „Constantin Stere”.

Nu a lipsit nici cartea poetului, o expoziție,  dar și o interpretare plină de emoție a poeziei „Cămășile”, ambele susținute de doamna Maria Purici – biblioteca „Steliana Grama”- Soroca.

Activitatea a fost moderată de doamna Olga Gherghelijiu,  consilier parohial, profesoară de limbă și literatură  română –  Liceul Teoretic „Ion Creangă”.

Preotul paroh Sorin Huluță  a împlinit bucuria clipei, dăruind  copiilor cărți și dulciuri!

 

A fost frumos și simplu! Așa  cum a  fost și poetul – „simplu ca iarba”!

 

Amintire veșnică pentru cel care scrie din ceruri!

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

 

Surse videohttp://tvrmoldova.md/  ;  https://www.trm.md/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img